Du er her: 

En god debat gør os klogere - på os selv og hinanden

Kender du det at blive grebet af en rigtig god debat? Når alle holdningerne kommer på bordet, og du kan mærke, at det her betyder noget. Du kaster dig ind i debatten i et forsvar for din holdning. Du argumenterer det bedste, du har lært. Du lytter. Du bliver overrasket. Sådan havde du aldrig tænkt over problemstillingen før. Du revurderer din egen holdning. Står den fast, eller har den rykket sig lidt ved at høre de andres argumenter?

En god debat gør en forskel. Den gør os klogere – både på os selv og hinanden. De får os til at tænke over, hvorfor vi egentlig mener, som vi gør, for når man skal forklare andre sin holdning, er man nødt til komme op med noget bedre end: ”Det synes jeg bare”.
Den giver os også et indblik i andre mennesker og deres tanker og holdninger. Lige meget om disse mennesker er fremmede eller familie og venner, som vi kender godt.
En debat om vigtige emner får os til at tænke over, hvem vi er som mennesker, hvad der er vigtigt, og hvorfor vi egentlig går rundt og mener, som vi gør.

En debat kan også ændre ved verden. Få os til at ændre vores holdning. Og endda vores handlinger. Den kan skabe nye ideer, nye fællesskaber, og nye løsningsforslag.

En debat kan gøre folk uvenner. Men oftest kan den bringe folk tættere på hinanden. For at dele synspunkter og holdninger med hinanden er første skridt til at forstå hinanden.

Det er debat med mening!