TEMA: Leg med tro

Hvor får du næring til din tro?

Kirken. Medierne. Familie og venner. Meditation. Litteratur. Eller mødet med andre mennesker. Hvor får vi egentlig input til vores tro, som vi kan bruge i hverdagen og livet som sådan?

Her får du fire bud, der kan sætte gang i tankerne og debatten om, hvor du får næring til din tro.

Meditation og litteratur

Meditation i fællesskab og studier af bøger og filosofier giver næring til Halfdan Muurholms tro.

Mødet med andre mennesker

Samtaler, morgensang på Diakonhøjskolen, hjemmet, kirken og mødet med mennesker er nogle af de steder, der giver Jens Maibom Pedersen næring til sin tro. Især mødet med børn har givet interessante input.

Troens glimt i hverdagen

Salmesang, ikoner, bøn, meditation, hverdagen og arbejdet giver næring til Anders Laugesens tro. Også kirken er et sted, hvor han henter input til sin tro, men det er sjældent i prædikenen.

Stilhed giver grobund for egne tanker

Samtaler med spændende mennesker, litteratur og især egne tankebaner giver næring til overvejelserne om livets store spørgsmål. Tankerne fylder mest, når Elise Engrob er stille med sig selv, f.eks. i en stor katedral eller i naturen.

Gå på opdagelse i debatterne

Lokal kirkeudvikling

Debatten er inspireret af Lokal Kirkeudvikling, hvor Kirkefondet hjælper kirker med til stadighed at være nutidig, troværdig og relevant i sin kontekst.

Læs mere om Lokal Kirkeudvikling

Download oplæg til debatter

Her kan du downloade inspiration til debatforløb ud fra videoklippene. Print ud, og du er klar til næste møde. Eller brug det som inspiration til at lave dit eget forløb.

Inspiration til debatter leg med kirke.pdf


Inspiration til debatter leg med tro