TEMA: Leg med tro

Leg med tro

Hvornår havde I i menighedsrådet, på ledermødet eller personalemødet sidst tro på dagsordenen? Altså ikke rammerne for andres tro, men jeres egen tro? Hvornår satte I sidst ord på, hvad I tror, hvad det betyder i hverdagen og hvorfra I får input og næring til jeres tro?

Mange steder er det overladt til præster alene at tale om tro. Men hvis den kristne tro skal være et relevant bud på tro og livsfortolkning for nutidsmennesker, er der brug for, at vi alle vil og tør indgå i samtale med hinanden.

I debatten "Leg med tro" er der inspiration til at skabe et rum, hvor alle kan være med til at snakke om tro. Debatten er delt i to:

- Hvem eller hvad har haft betydning for din tro? 
- Hvordan får du input og næring til din tro?

I kan også få et indblik i danskernes tro. Kirkefondets generalsekretær Morten Skrubbeltrang giver et resume af nogle af konklusionerne fra bogen "Jeg er troende, men ikke religiøs", der bygger på en undersøgelse af danskernes tro.

Nedenfor fortæller udviklingskonsulent i Kirkefondet, Annette Bennedsgaard, hvorfor det er vigtigt at lege med tro og tage en god debat. Brug hendes oplæg som introduktion til jeres snak eller til din egen inspiration.

God debat.

Gå på opdagelse i debatterne

Lokal kirkeudvikling

Debatten er inspireret af Lokal Kirkeudvikling, hvor Kirkefondet hjælper kirker med til stadighed at være nutidig, troværdig og relevant i sin kontekst.

Læs mere om Lokal Kirkeudvikling

Download oplæg til debatter

Her kan du downloade inspiration til debatforløb ud fra videoklippene. Print ud, og du er klar til næste møde. Eller brug det som inspiration til at lave dit eget forløb.

Inspiration til debatter leg med kirke.pdf


Inspiration til debatter leg med tro