TEMA: Leg med kirke

Hvordan skal folkekirken se ud om 10 år?

Gud staves ikke i datid. Derfor skal kirken hele tiden huske at følge med tiden, så den er relevant for dens medlemmer, minder udviklingskonsulent Annette Bennedsgaard om.

Få fire bud på, hvor folkekirken skal bevæge sig hen, så I er klar til jeres egen diskussion om folkekirkens fremtid.

Prøv alt og hold fast i det gode

Kirken skal eksperimentere med, hvad der virker i forhold til at få danskerne til at mærke evangeliet. Den skal se på folks behov. Hvis det ikke sker, er Anders Laugesen bange for, at kirken sygner langsomt hen, og ikke længere vil være klangbund i folks liv. Der er brug for handling nu, hvis kristendommens perspektiv for, hvad det vil sige at være menneske stadig skal leve iblandt os.

Hjertevarme og rum for stilhed

Halfdan Muurholm ser ikke sig selv vende tilbage til folkekirken, men hvis han skal begynde at komme der mere, er der brug for rum til stilhed, og for hjertevarme præster, der gør noget i stedet for at tale uforståeligt fra prædikestolen.

Man skal ikke slå sig på struktur

Om 10 år skal folkekirken på væsentlige områder se ud som i dag, og på væsentlige områder se helt anderledes ud. Der skal stadig være forkyndelse, gudstjenester, mission, diakoni og undervisning. Men strukturerne skal laves om, så man ikke slår sig på dem, mener Jens Maibom Pedersen.

Folkekirken skal bevare integritet

Elise Engrob håber, at folkekirken er der om 10 år med det rum og de ritualer, der er i dag. Men hun håber, også, der er plads til andre religiøse bygninger.

Gå på opdagelse i debatterne

Lokal kirkeudvikling

Debatten er inspireret af Lokal Kirkeudvikling, hvor Kirkefondet hjælper kirker med til stadighed at være nutidig, troværdig og relevant i sin kontekst.

Læs mere om Lokal Kirkeudvikling

Download oplæg til debatter

Her kan du downloade inspiration til debatforløb ud fra videoklippene. Print ud, og du er klar til næste møde. Eller brug det som inspiration til at lave dit eget forløb.

Inspiration til debatter leg med kirke.pdf


Inspiration til debatter leg med tro