TEMA: Leg med kirke

Hvad skal folkekirken holde op med?

Vi er vant til at diskutere, hvad folkekirken skal gøre. Men prøv at tage udgangspunkt i, hvad folkekirken skal holde op med at gøre. Det kan give et andet perspektiv på, hvad det så egentlig er, folkekirken skal bruge sine kræfter på.

Her på siden kan I få fire forskellige bud, der kan sætte jeres egen diskussion i gang.

Højere til loftet

Ifølge Jens Maibom Pedersen skal folkekirken holde op med at puste sig op, og tænke mere på budskabet end institutionelle overvejelser og regler.

Intet er som det plejer

Folkekirken skal lade være med at sove tornerosesøvn. Der sker store ændringer i samfundet i øjeblikket, så folkekirken skal holde op med at gøre, som den plejer, bare fordi man plejer at gøre sådan. Det er lige nu, at fremtiden skabes for folkekirken, så denne periode er måske den vigtigste nogensinde for de nyvalgte menighedsrådsmedlemmer, mener Anders Laugesen.

Kom ned på jorden

Folkekirken skal holde op med at tage sig selv så højtideligt, og i stedet sætte mere fokus på at hjælpe de mennesker, der kommer. Sommetider kan liturgi og traditioner spærre vejen, mener Halfdan Muurholm.

Folkekirken er ikke en vare

Når folkekirken begynder at opføre sig som om, den har en vare, der skal sælges, bliver Elise Engrob ulykkelig. For hende er kirken et rum for refleksion frem for et sted, hvor man spiser spaghetti eller hører rock.

Gå på opdagelse i debatterne

Lokal kirkeudvikling

Debatten er inspireret af Lokal Kirkeudvikling, hvor Kirkefondet hjælper kirker med til stadighed at være nutidig, troværdig og relevant i sin kontekst.

Læs mere om Lokal Kirkeudvikling

Download oplæg til debatter

Her kan du downloade inspiration til debatforløb ud fra videoklippene. Print ud, og du er klar til næste møde. Eller brug det som inspiration til at lave dit eget forløb.

Inspiration til debatter leg med kirke.pdf


Inspiration til debatter leg med tro