TEMA: Leg med kirke

Leg med kirke

Stemmer kirkelighed og virkelighed overens i jeres kirke? Giver jeres kirke mening for folk i sognet, der hvor de står i livet netop nu? Og hvordan skal fremtiden se ud?

Debatten her er en opfordring til at lege med kirken for at finde ud af, hvordan kirken bedst kan være kirke i et moderne samfund.

Debatten er delt i tre emner: "Hvad skal kirken holde op med", "Hvornår er folkekirken virkelig kirke for dig?" og "Hvordan skal folkekirken se ud om ti år?"
I kan kaste jer ud i alle tre emner på en gang eller vælge et enkelt emne, alt efter tid og lyst.

Her på siderne finder I inspiration og input fra fire ganske almindelige danskere med hver deres forhold til folkekirken.

Nedenfor fortæller udviklingskonsulent i Kirkefondet, Annette Bennedsgaard, hvorfor det er vigtigt at lege med kirken og tage en god debat. Brug hendes oplæg som introduktion til jeres snak eller til din egen inspiration.

God debat.

Lyt til folks behov

Et vigtigt element i Kirkefondets projekt Lokal Kirkeudvikling er at lytte. For eksempel inviterer kirkerne til en lytterunde. Formålet er, at kirken lytter efter, hvad der optager mennesker i dag. Hvad er udfordringer, brændpunkter, pejlemærker og dagsordner? Gennem disse samtaler er det målet, at kirken bliver optaget af i alle sine former at være i samtale med mennesker og samtiden.

Lytterunden samler forskellige mennesker fra sognet over en kop kaffe eller lidt ost og rødvin.

Deltagerne bliver bedt om at give deres bud på spørgsmål som:

  • Hvad ser du som de største udfordringer for ….(børn, unge, børnefamilier, singler, ældre, trængte mennesker) i dag?
  • Hvad gør livet meningsfuldt for dig?
  • Hvornår har du oplevet kirken som relevant/irrelevant?

Hent lytterunden til inspiration

Gå på opdagelse i debatterne

Lokal kirkeudvikling

Debatten er inspireret af Lokal Kirkeudvikling, hvor Kirkefondet hjælper kirker med til stadighed at være nutidig, troværdig og relevant i sin kontekst.

Læs mere om Lokal Kirkeudvikling

Download oplæg til debatter

Her kan du downloade inspiration til debatforløb ud fra videoklippene. Print ud, og du er klar til næste møde. Eller brug det som inspiration til at lave dit eget forløb.

Inspiration til debatter leg med kirke.pdf


Inspiration til debatter leg med tro