TEMA: Babysalmesang

Kirkens ansigt

Hvem møder deltagerne, når de kommer til babysalmesang hos jer? Hvad skal I være bevidste om, alt efter om det er præsten, kirke- og kulturmedarbejderen, organisten eller musikpædagogen, der står for det? Og hvad forventer deltagerne egentlig?

God debat!

Præstens rolle i mødet med deltagerne

For Tina Andersen er det vigtigt, at præsten spiller en rolle til babysalmesang, da deltagerne ser præsten som ritualbærer. Hør hvorfor hun mener, det er vigtigt, og hvordan hun selv har arbejdet med at organisere babysalmesang, både når hun som præst stod for det, og når andre varetog opgaven.

Det handler om kristendommen

Kirken skal byde på andet end resten af samfundet. Derfor er det vigtigt at synge salmer. Det handler om kristendommen og ikke alt muligt andet, og det må præsten og menighedsrådet være garant for.

Tanker efter undersøgelsen

Hør nogle af de tanker, som Marie Vejrup Nielsen og holdet har gjort sig efterfølgende, blandt andet om deltagernes forventning til præstens rolle.

Gå på opdagelse i debatterne

Baggrund for debatten

Debatten tager udgangspunkt i resultaterne fra forskningsrapporten "Tager du barnet ved hånden, tager du moderen ved hjertet".

Rapporten er udført i et samarbejde med Center for SamtidsReligion ved Aarhus Universitet, og er en del af et større projekt hos Danmarks Kirkelige Mediecenter med fokus på relationsskabelse mellem den lokale kirke og børnefamilierne.

Rapporten fokuserer på en specifik succesfuld folkekirkelig aktivitet, som er målrettet børnefamilier, nemlig babysalmesang. Men babysalmesang er kun eksemplet. Der er inspiration og viden at hente for alle i kirker, der arbejder med aktiviteter til børn og deres familier.

Hvis du har lyst til at gå endnu dybere i materialet, kan du downloade hele rapporten og selv gå på opdagelse i dens resultater.

Download rapporten hos Center for SamtidsReligion.

Download artikler

Det personlige møde mellem børnefamilien og kirken
Artiklen ser på, hvad det betyder for den efterfølgende relation til kirken, hvem man møder til babysalmesang.

Hent artiklen

Babyer og forældre er begejstrede for det store kirkerum
Artiklen giver bud på, hvad kirkerummet betyder for forældre og baby - både umiddelbart og i relationen til kirken.

Hent artiklen