TEMA: Babysalmesang

Hold kontakten

Hvad gør I for at holde kontakten til de familier, der har deltaget i babysalmesang? Kontakter I dem, eller venter I på, at de kommer hen i kirken af sig selv? Hvordan kommunikerer I til dem? Hvem har kontakten? Og hvordan passer jeres aktiviteter i kirken til familier med små børn?

Her kan I få et indblik i, hvad andre har haft succes med, samt gode fif til kommunikationen, så I kan få en god lokal debat om, hvad I gør, og hvad der vil fungere bedst hos jer.

God debat!

Det kræver en bevidst strategi

Christina Skovgaard Iversen er en af forfatterne bag rapporten om babysalmesang. I dag er hun kirkekoordinator i Adventskirken i Vanløse, og kan bruge sin viden fra rapporten i praksis. Det betyder blandt andet, at de i kirken har lavet en bevidst strategi for, hvad de gør, når forældre og babyer er færdige med at gå til babysalmesang, eller rytmisk legestue, som de kalder det i Adventskirken.

Rytmikgudstjenester er en trædesten

I Adventskirken i Vanløse har man fundet ud af, at der er for stort et spring fra babysalmesang i deres rytmiske legestue til kirkens øvrige tilbud til børnefamilier. Så nu bliver familier med børn i alderen 1-4 år inviteret til rytmikgudstjeneste. Hør kirkekoordinator Christina Skovgaard Iversen fortælle om tankerne bag, og hvordan det fungerer i praksis.

Kommunikation til børnefamilier

Man er nødt til at henvende sig direkte og med relevante tilbud, hvis man vil have fat i børnefamilierne. Hør kirkekoordinator Christina Skovgaard Iversen fortælle, hvordan de gør i Adventskirken i Vanløse.

En tilknytning til kirken

Christina Skovgaard Iversen har de seneste år arbejdet intensivt med babysalmesang - både som en af forfatterne bag rapporten og forskningsprojektet "Tager du barnet ved hånden, tager du moderen ved hjertet", og som kirkekoordinator og den primære kontakt til børnefamilier i Adventskirken i Vanløse. Hør hende fortælle, hvorfor hun mener, at babysalmesang skal være mere end en barselsaktivitet.

Relationer har man til mennesker

I Adventskirken i Vanløse er man meget bevidst om, at relationer er noget, man får til andre mennesker frem for til en bygning. Derfor arbejder de bevidst på, at børnefamilierne får en relation til de forskellige mennesker, de møder i kirken. Hør blandt andet kirkekoordinator Christina Skovgaard Iversen fortælle om, at de tror på, der er større chance for, at en mail bliver åbnet, hvis den kommer fra Christina, end hvis den kommer fra kirkens generelle mail-adresse.

Gå på opdagelse i debatterne

Baggrund for debatten

Debatten tager udgangspunkt i resultaterne fra forskningsrapporten "Tager du barnet ved hånden, tager du moderen ved hjertet".

Rapporten er udført i et samarbejde med Center for SamtidsReligion ved Aarhus Universitet, og er en del af et større projekt hos Danmarks Kirkelige Mediecenter med fokus på relationsskabelse mellem den lokale kirke og børnefamilierne.

Rapporten fokuserer på en specifik succesfuld folkekirkelig aktivitet, som er målrettet børnefamilier, nemlig babysalmesang. Men babysalmesang er kun eksemplet. Der er inspiration og viden at hente for alle i kirker, der arbejder med aktiviteter til børn og deres familier.

Hvis du har lyst til at gå endnu dybere i materialet, kan du downloade hele rapporten og selv gå på opdagelse i dens resultater.

Download rapporten hos Center for SamtidsReligion.

Download artikler

Gør folkekirken nok for at fastholde familierne efter babysalmesang?
Artiklen spørger en tidligere babysalmesangs-deltager, hvad det betyder, at hun ikke har hørt fra kirken siden.

Hent artiklen

Hold kontakten til de glade forældre
Artiklen giver giver gode råd til og erfaringer om, hvordan man holder relationen efter babysalmesangen.

Hent artiklen