TEMA: Babysalmesang

Forskningen bag

Debatten tager udgangspunkt i resultaterne fra forskningsrapporten "Tager du barnet ved hånden, tager du moderen ved hjertet".

Rapporten er udført i et samarbejde med Center for SamtidsReligion ved Aarhus Universitet, og er en del af et større projekt hos Danmarks Kirkelige Mediecenter med fokus på relationsskabelse mellem den lokale kirke og børnefamilierne.

Rapporten fokuserer på en specifik succesfuld folkekirkelig aktivitet, som er målrettet børnefamilier, nemlig babysalmesang. Men babysalmesang er kun eksemplet. Der er inspiration og viden at hente for alle i kirker, der arbejder med aktiviteter til børn og deres familier.

Her kan du høre leder af Center for SamtidsReligion ved Aarhus Universitet Marie Vejrup Nielsen fortælle om selve forskningen og resultaterne.

Derfor er forskningen interessant

Hør mere om baggrunden for forskningen, og hvorfor emnet er så interessant - lige meget om man interesserer sig for babysalmesang eller ej.

Resume af forskningsresultaterne

Få præsenteret forskningen og dens resultater i hovedtræk.

Tanker efter undersøgelsen

Hør nogle af de tanker, som Marie Vejrup Nielsen og holdet har gjort sig efterfølgende, blandt andet om deltagernes forventning til præstens rolle, og afstanden mellem tidens trend om at være autentisk, at folk selv har valgt at gå ind i en kirke og kirkernes store tilbageholdenhed med at missionere.

Download artikler

Hvad kan man lære af babysalmesang?
Artiklen giver et resume af de væsentligste budskaber i rapporten. Læs til egen inspiration, eller download og print den til inspiration for andre.

Hent artiklen

Download rapporten

Hvis du har lyst til at gå endnu dybere i materialet, kan du downloade hele rapporten, og selv gå på opdagelse i dens resultater.

Download rapporten hos Center for SamtidsReligion.